„ÉLŐ
HÉTVÉGE” HÁROMHUTÁN
„Az a
változás akarok lenni, amilyen változást látni szeretnék a világban” („I do try
to be the change I wish to see in the world” /Gandhi/) sorozat
első része:
Élő ételek és Egészség
Tavaszi lúgosító, méregtelenítő és felfrissítő hétvége Élő
ételekkel-italokkal és jógával a Zemplénben
Március
28-29-30 (péntek, szombat, vasárnap)
Itt a Tavasz!
Elérkezett az idő, hogy nekilássunk a tavaszi
nagytakarításnak, - mármint a testünk (és ezzel együtt lelkünk, szellemünk)
megtisztításának. Ezen a hétvégén a jóga mellett hangsúlyt kap a téli
hónapokban legyengült szervezet „fel-doppingolása” vitaminokkal,
ásványanyagokkal és enzimekkel Nyers, vagyis Élő ételek és italok
fogyasztásával. A téli létünket felélesszük sok gyümölccsel, zöldséggel,
magokkal, csírákkal, gyümölcs/zöldség levekkel és zöld turmixokkal. A Nyers/Élő
ételeket együtt készítjük el, így megtapasztalhatjátok, hogy mennyire
egyszerűen lehet ízletes és nem főzött (vagyis nem hőkezelt) ételeket
készíteni. A „Nagy Titok” abban rejlik, hogy mindent max. 48 Celsius fok alatt
kell elkészíteni és akkor semmilyen, az emberi szervezet számára
nélkülözhetetlen anyag nem hal meg, vagyis életben marad! A méregtelenítést
továbbá vértisztító gyógynövényekből készült teákkal és szaunával segítjük.
Az esti, vagy délutáni beszélgetések során pedig az elmúlt
években összegyűjtött tapasztalataimat, ismereteimet szeretném megosztani
veletek a következő témákban:
•
a nyers/élő (enzim-dús) ételek fontosságáról az egészség
megőrzésében.
•
az élő enzimek elképesztő világa. Mik azok az enzimek? Miért
játszanak fontos szerepet a betegség megelőzésben, a fiatalság megőrzésében,
összességében pedig az életünk meghosszabbításában
•
az enzimhiányos táplálkozás és következményei
•
a rossz táplálkozás és a degeneratív betegségek
kialakulásának összefüggése
•
hogyan és miért savasodik és salakosodik el a szervezet és
mindez hová vezet (vagyis a szervezet elmérgeződése és a degeneratív betegségek
kialakulása közötti összefüggések)
•
a vér PH értéke és a szervezet oxigén ellátottsága közötti
összefüggés. (A lúgos vér több oxigén szállításra képes, az alacsony, savas
PH-ban pedig oxigén hiány lép fel, ami számos betegség "táptalaja".
/A rákos sejtek kizárólag oxigénhiányos környezetben jönnek létre/)
•
a belső tisztítás, méregtelenítés fontossága
•
korunk táplálkozási szokásai és mindez hová vezet
•
az emberi szervezet és a szervek bioritmusa, valamint ennek
felborulása és a betegségek kialakulása közötti összefüggés
•
táplálkozás a jóga szempontjából nézve
•
és még sok-sok ehhez fonódó és kapcsolódó téma
Program:
Péntek: Ha
valaki már erre a napra amúgy is szabadságot vett aki, akkor bármikor meg lehet
érkezni, sőt érdemes is, mert a környék csodaszép és el lehet menni egy kis
sétára, vagy már délután jógázhatunk egyet. (ebben az esetben ebédről (pl.
szendvics, gyümölcs stb.) mindenki maga gondoskodjon). A program „hivatalosan”
az esti közös vacsorával kezdődik, tehát eset 5 körül mindenki érkezzen meg.
18.00 Nyers vacsora
19.30 Megbeszélés és bevezető a hétvége egész témájába
Mauna (csend) a másnap reggeli meditáció végéig
Szombat
05.30 Ébresztő
05.45 „Olajrágás” és meleg citromos víz elfogyasztása
06.00 Csendben ülés (meditáció) a szabadban (ha nem esik az
eső)
06.45 Meleg gyógynövény tea
07.00 Pranayama (légzőgyakorlatok)
08.00 Zöld turmix elfogyasztása
10.45 Frissen préselt gyümölcslé fogyasztása
Délelőtt: szauna, majd szauna utána gyümölcs reggeli
A délelőtt hátralévő részében pedig közösen készítjük el az ebédet, nyers alapanyagokból
14.15 Jóga nidra (vezetett relaxáció)
Uzsonnára friss zöldséglé, vagy zöld turmix elfogyasztása
15.00 Előadás, beszélgetés a fenti témákról (vagy séta a
környéken, ha szép napsütéses az idő)
18.00 Vacsorakészítés és Nyers vacsora
19.30 Beszélgetés folytatása a délutáni témákkal
kapcsolatban
21.00 Esti AUM és esti meditáció (ha lehetséges, akkor kint
a szabadban)
Vasárnap
05.30 Ébresztő
05.45 „Olajrágás” és meleg citromos víz elfogyasztása
06.00 Csendben ülés (meditáció) a szabadban (ha nem esik az
eső)
06 45 Meleg gyógynövény tea
07.00 Pranayama (légzőgyakorlatok)
08.00 Zöld turmix elfogyasztása
08.30 -10.30 Jóga
10.45 Frissen préselt gyümölcslé fogyasztása
Délelőtt: szauna, majd szauna utána gyümölcs reggeli
A délelőtt hátralévő részében pedig közösen készítjük el az ebédet, nyers alapanyagokból
13.30 Nyers ebéd
14.00 Séta a környéken
Uzsonnára friss zöldséglé, vagy zöld turmix elfogyasztása
Hazaindulás
Ez a hétvége az Ősforrás Egyesület Turista házában lesz a
Zemplénben egy ici-pici falucskában, csodálatos környezetben a dombok között,
Háromhután (Új Huta).
A szobák 2-3 ágyasok, szépek, ízlésesen berendezve. Van
konyha, ebédlő és egy közösségi helység és természetesen több meleg vizes
zuhanyzó áll rendelkezésre. Áram is van. A mobil telefonok közül viszont csak a
30-as telefonok működnek.
Mit
hozzatok: kényelmes ruha, legyen meleg ruha is, hiszen még március
van és a Zemplén dombjai között a völgyekben éjjelre le tud hűlni a levegő
(vagyis a hajnali csendben üléshez legyen meleg ruhád és egy meleg takaród!),
jóga matrac (ha tudsz, akkor két jógamatracot hozz, mert a talaj hűvös lehet),
egy üres befőttes üveg tetővel, 2 dl nyers, vagyis hidegen sajtolt olaj
(bármilyen), egy pléd, és ha van otthon botmixered és zöldséghámozód, akkor
hozd el azt is.
A hétvégéhez való hozzájárulás 20.000 Ft, ami tartalmazza a
programokat és az étkezést.
Ehhez jön még hozzá a szállás költsége: 2600
Ft/Fő/éj
A szauna használat kb. 2000 Ft/ óra, amely összeget, ha a
szaunázók egymás között elosztanak, akkor csekéllyé válik az összeg.
Érdeklődhetsz nálam:20 546 2450 (20 352 4122) (a tábor
idején: 30 213 0703)
csillag.juhaszkukac
gmail.com
Létszám: max.10 fő
Jelentkezési határidő: márc. 24.
Az Élő hétvége története képekben:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése