Oldalak

2013. január 31., csütörtök

Jóga és Gerincsérv (Robi jógája) 


Robi 1997 óta (Hatha) jógázik. 
Öt éves kora óta edzi magát, karatézott, tornázott, nyolc éves kora óta kajakozik és tizenhat éves kora óta mászik sziklát. Kamasz korában napi nyolc órákat edzett, majd Amerika 31  államában, 50 helyen mászott és egy évben csak két hétre állt meg a sziklamászással.

1993-ban gerincsérvét saját maga kikezelte, azonban a problémák a deréktájékon időnként elő-elő jöttek (jönnek). Nagyrészt ezért, egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a jógára, és állítja, hogy a jógának köszönheti, hogy még tud mozogni - de nem hogy mozogni, hanem a mai napig napi több órákat edzeni. Sokszor a kiújult gerincsérvvel és nagy fájdalmakkal jógázik, mert érzi, hogy ez az egyetlen, ami segíthet...

Robi, soha senkitől nem tanult jógát, - leszámítva azt a 2 hetet, amikor Sunil Kumarnál tanult Varanasiban - de a sok, szinte napi szintű gyakorlásnak és a sok összegyűjtött tapasztalnak  köszönhetően; a légzés, az ászanák és azok hatásainak az állandó megfigyelése sok mindenre megtanította, és így vált lassan a saját Mesterévé.

Valójában az állhatatos gyakorlás a legnagyobb Tanító....

Ahogy Sri K. Pattabhi Jois is mondja: "Gyakorolj, Gyakorolj , Gyakorolj és Minden jönni fog!" 


Robi jóga gyakorlása 2004-ben 











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése